skip to Main Content
Marc Trayter i Vilagran, Advocat per vocació desde 2003 Girona 619 475 337 marc@advocatgirona.cat

Què haig de saber si em vull divorciar?

Són moltes les circumstàncies que envolten una decisió com la de separar-se o divorciar-se, algunes d’elles relacionades amb qüestions jurídiques. Alguns dubtes són freqüents en molts casos, un de comú és pensar que si marxar del domicili familiar sense tenir signat un conveni o sense que existeixi formalment una sentència de divorci es podria incórrer en algun tipus de delicte d’abandonament de família. La realitat és que la separació de fet no implica abandonar la família ni deixar-la desatesa, sinó la necessitat de gestionar uns canvis per continuar complint cadascú amb les seves obligacions.

Hi ha parelles que per donar més seguretat als passos que estan fent i oferir més estabilitat als seus fills, prefereixen que la separació estigui pautada des d’un inici per un conveni regulador de divorci o d’extinció de parella de fet. Pel cas de tenir fills en comú és important que la situació sigui clara i tothom sàpiga a què atendre’s. En aquest sentit, un conveni pot ser útil, ja que ha d’incloure un pla de parentalitat, una eina que planteja com els pares cuidaran als menors un cop ja no convisquin junts i preveu acords en punts que solen ser conflictius abans que el conflicte aparegui.

En el blog hi ha d’altres articles que tracten la separació o divorci, alguns articles són tècnics, en canvi, d’altres plantegen problemàtiques habituals com per exemple la custòdia compartida, la combinació divorci i hipoteca, com es determina la pensió d’aliments, com es tramita un divorci, què són les mesures, què és la pensió compensatòria…

Però crec que més enllà de qüestions jurídiques o d’aspectes relacionats amb la judicialització de la crisi familiar, el que cal per afrontar un divorci és rebre assessorament jurídic que respecti el ritme de la crisi familiar i no que el precipiti o l’influeixi, tot buscant que tot discorri de mutu acord.

Són molts els aspectes que influeixen en una separació, però a més aquests aspectes són canviants i es donen en un moment especialment difícil. D’aquí que l’assessorament jurídic en dret de família ha d’adaptar-se a les circumstàncies de cadascú i resulta una exigència pels professionals que hi intervenim adaptar-s’hi. Un divorci tant pot ser de comú acord amb un sol advocat i procurador, com resultar ser un procés judicial contenciós amb molt de desgast tant per les parts com pels fills. D’aquí la importància d’aquests altres dos articles: “Cinc punts a tenir en compte en un divorci amb fills”, “Que passa amb els nens si em separo?”.

És inevitable per tal de rebre assessorament legal sobre un divorci o separació entrar en les circumstàncies personals i familiars de cadascú, en la situació econòmica i, molt especialment, si hi ha fills en comú saber la seva edat. A vegades es presta assessorament legal per una separació que mai arriba a donar-se, en canvi, en altres casos rebre assessorament legal a temps i una defensa real és imprescindible per tal que el divorci o separació no sigui més dur del que ja es per si sol.

Si necessites consell o assessorament jurídic no dubtis a contactar! Truca o envia un WhatsApp al 619475337, si ho prefereixes pots enviar un mail a marc@advocatgirona.cat.

Autor de l’article Marc Trayter Vilagran. Advocat. Fotografia de Bill Ohl via Flickr (CC BY-ND 2.0)

Blog Advocat Girona

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
× Contacta!