skip to Main Content
Marc Trayter i Vilagran, Advocat per vocació desde 2003 Girona 619 475 337 marc@advocatgirona.cat
Què passa amb els nens si em separo?
Foto via flickr Lucie Provencher (CC BY-SA 2.0)

Què passa amb els nens si em separo?

L’escull més important a superar en cas de separació o divorci és com resoldre la situació dels nens que es veuen afectats, sobretot si aquests són petits. És habitual en un despatx d’advocats rebre consultes merament informatives sobre aspectes legals d’una separació, com és el procediment de divorci, quant de temps es triga… En relació als nens, moltes qüestions o dubtes giren a l’entorn de la custòdia compartida, com serà la relació que mantindran els nens amb cadascun dels seus pares o avis, si es pot deixar de conviure en qualsevol moment o tan sols quan es pacti, com es gestionarà aquesta nova vida familiar per separat a nivell econòmic…

Sens dubte el més important per enfocar correctament un divorci amb fills és preservar-los de tot un munt d’aspectes que, tot hi que els afecten, no correspon a ells resoldre ni intervenir-hi. Una separació o divorci com a procés s’ha de portar a terme sempre pensant en que és el millor pels nens però sense que ells hi intervinguin.

No totes les separacions o divorcis són iguals. Algunes separacions es plantegen en positiu, com el final d’una història i no com un fracàs. Tot i així, en d’altres casos parlem obertament de crisis familiar i el divorci com a única solució. En aquests casos cal tenir present que els fills capten sempre la tensió i les disputes entre els seus pares, i més quan ells en són el centre. Preservar els nens de qualsevol conflicte ha de ser un objectiu primordial, i no només pels pares sinó també per la resta de professionals que hi intervenen. Per més dificultats de diàleg i de comunicació que existeixi entre els pares, un acord bàsic ha de prevaler sempre: preservar els fills de qualsevol conflicte.

Autor de l’article Marc Trayter i Vilagran. 

Blog Advocat Girona

Back To Top
× Contacta!