skip to Main Content
Marc Trayter i Vilagran, Advocat per vocació desde 2003 Girona 619 475 337 marc@advocatgirona.cat
Mediació Girona

Marc Trayter i Vilagran, Advocat i Mediador en l’àmbit familiar, ja sigui en separacions, herències o negocis familiars. De maig de 2015 a maig de 2017 vaig constar inscrit en el Registre de mediadors del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, institució depenent del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

– Què és la mediació?

És una forma de resolució extrajudicial en què les parts, amb l’ajuda d’un mediador,  resolen per si mateixes el seu conflicte. 

– Perquè mediar?

Un procediment judicial posa d’esquenes a les parts i dificulta la relació entre elles, tot esperant que un tercer (el jutge) prengui una decisió per ells. Millorar les relacions entre les parts i afavorir un acord sense vencedors ni vençuts, facilita que aquests acords es compleixin i evita nous conflictes. En l’àmbit familiar és la millor manera de resoldre un conflicte.

– En quins àmbits es pot mediar?

La mediació pot donar-se en l’àmbit familiar, no només en separacions i divorcis sinó també en herències, successions o empreses familiars. També existeix la mediació comunitària, penal o escolar.

– Quan dura una mediació?

Una mediació no té un termini o durada prefixada, són les parts conjuntament amb el mediador que estableixen els temps que creuen necessari i un calendari.

Principis de la mediació:

– Voluntarietat i lliure disposició.

Una mediació sempre és voluntària, no es pot forçar a ningú a participar-hi.

– Igualtat entre les parts i imparcialitat del mediador.

En el prodeciment de mediació les parts han de gaudir d’igualtat d’oportunitats, a més el mediador ha de mantenir l’equilibri entre les parts, sense afavorir ni perjudicar a cap d’elles.

– Neutralitat.

El mediador ha de facilitar la comunicació i afavorir que aquests acords es prenguin, però són les parts les que han d’assolir per si mateixes el seu acord. En determinats casos, caldrà assessorament jurídic extern.

– Confidencialitat.

Les manifestacions i la documentació aportada al procés de mediació són confidencials. Tan per les parts com pel mediador, ningú no podrà revelar informació que hagués obtingut del procediment de mediació.

El procés de mediació pot ser més ràpid i econòmic que un procediment judicial. Si vols més informació sobre el procediment de mediació i com iniciar-lo en el teu cas, no dubtis en contactar.

Back To Top
× Contacta!