skip to Main Content
Marc Trayter i Vilagran, Advocat per vocació desde 2003 Girona 619 475 337 marc@advocatgirona.cat
Què és guanyar en un procediment de família

La mediació en processos de separació o divorci, la meva opinió com a advocat i mediador.

La majoria de persones que es troben immersos en una separació o divorci volen resoldre de mutu acord la seva situació. No sempre és fàcil fer-ho, a vegades no serà possible, però la manera d’intentar-ho és a través d’una mediació o amb l’assessorament d’un advocat especialitzat en dret de família.

Tot i que tothom coneix en termes generals què és un divorci, en el moment d’iniciar-se una separació ningú no sap massa bé què l’espera, especialment quan hi ha fills en comú o es comparteix un patrimoni. En aquests casos l’orientació o l’assessorament legal ofert per un especialista en dret de família és important, ja que l’entorn més immediat sol oferir consells edificats sobre premisses inexactes o bé, de bona fe, es donen consells basats en l’experiència personal de qui aconsella, succeint sovint que casos aparentment similars jurídicament són ben diferents.

Assoliment d’un acord: el conveni regulador de divorci o de guarda i custòdia.

L’instint més bàsic és voler resoldre de mutu acord la separació o divorci, d’aquí la importància d’acudir a un advocat o un mediador. En alguns casos, la resolució amistosa no necessitarà pròpiament una mediació, sinó que amb l’ajuda d’un advocat podrà redactar-se un conveni regulador de divorci i seguir-se els tràmits legals sense dificultats. En altres casos serà necessari que les parts s’asseguin (potser inicialment per separat), dialoguin i acordin els termes de la seva separació amb l’ajuda d’un mediador i a través d’un procés de mediació estructurat. La mediació permet que les regnes de la vida post-matrimonial la continuïn portant les persones interessades i no que sigui un tercer, el jutge, qui decideixi per ells què és el millor pels seus fills. Sovint hi ha qui creu que aquest procés és més senzill que no pas un divorci contenciós. Certament és molt més ràpid i econòmic, però no necessàriament més senzill, ja que comunicar-se directament amb la ex-parella no és fàcil, tot i que és necessari (imprescindible) si es vol que en la separació es resolguin de forma personalitzada els punts que cada parella consideri més importants. Amb l’ajuda d’un advocat o mediador, cal trobar la manera per facilitar aquests acords.

La mediació personalitza les solucions a la separació.

Com a advocat i mediador, crec que és imprescindible l’assessorament personalitzat i buscar la millor opció per tal que una separació o divorci sigui el menys traumàtic o lesiu possible. Hi ha moltes vies per assolir acords i resoldre extrajudicialment una separació, en cada cas cal esforçar-se per trobar la que s’hi escau.

Al blog pots llegir sobre els principis de la mediació o aspectes legals d’un procediment de divorci de comú acord, si vols assessorament personalitzat no dubtis en contactar. Truca o envia un WhatsApp al 619475337, si ho prefereixes pots enviar un correu electrònic a marc@advocatgirona.cat.

Autor de l’article Marc Trayter i Vilagran, Advocat i mediador. Foto inicial del post via flickr de Fabio Gervasoni

Blog Advocat Girona

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
× Contacta!