skip to Main Content
Marc Trayter i Vilagran, Advocat per vocació desde 2003 Girona 619 475 337 marc@advocatgirona.cat
Divorci i lloguer

Divorci i lloguer.

Quan es produeix una separació o divorci, un aspecte important és qui continua visquin en el domicili conjugal. En aquest post ens referim als casos en què el domicili conjugal es troba en règim de lloguer i la persona a qui se li adjudica l’ús del domicili familiar no és el titular del contracte.

Pot passar que una parella o matrimoni visquin de lloguer i només un dels dos hagi signat el contracte. Si la persona que continua al domicili familiar és la que ha signat el contracte, no cal fer cap gestió. Però si la persona que continua residint en el domicili familiar no ha signat el contracte, es produeix una situació anòmala que es resol en l’art. 15 de la Llei d’Arrendament Urbans.

La Llei d’Arrendament Urbans confereix a la persona que no és titular del contracte de lloguer però a qui el jutge li ha atribuït l’ús del domicili familiar, un termini de dos mesos per notificar al propietari de l’immoble la subrogació en el lloguer. El termini de dos mesos s’inicia en el moment que es notifica la sentència de divorci a la persona a qui se li ha atribuït l’ús del domicili familiar. Segons la llei, en aquesta comunicació o notificació s’ha d’acompanyar la sentència de divorci o, com a mínim, la part de sentència en què s’atribueix el domicili familiar.

Un cop efectuada aquesta notificació, l’arrendador o propietari de l’immoble no té la possibilitat legal d’oposar-s’hi i haurà d’acceptar la subrogació. Si aquesta comunicació no es produeix, es produeix la situació anòmala que indicàvem a l’inici. Que la persona que està residint a la finca arrendada no és titular del contracte i, en conseqüència, s’exposa a la resolució de contracte.

Per això, en casos de separació o divorci de mutu acord en què l’habitatge familiar es troba en règim de lloguer, és convenient en el moment de redactar el conveni preveure i acordar el que s’escaigui en relació a l’arrendament, ja sigui per assegurar l’ús del domicili familiar a qui es quedarà en el pis o casa com per protegir d’eventuals impagaments de la renta a la persona que consta en el contracte però ja no viu en el domicili.

Autor de l’article Marc Trayter Vilagran, advocat. Fotografia del post de Don Lavange extreta via Flickr.

Blog Advocat Girona

 

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
× Contacta!