skip to Main Content
Marc Trayter i Vilagran, Advocat per vocació desde 2003 Girona 619 475 337 marc@advocatgirona.cat

Com reclamar l’IRPH

Darrerament torna a ser actualitat la possibilitat de reclamar al banc la nul·litat de la clàusula de la Hipoteca que estableix que el tipus d’interès a aplicar serà l’IRPH i no l’Euribor, que és el que s’aplica majoritàriament.

Diem que darrerament torna a ser actualitat ja que fa molts anys que es discuteix la validesa d’aquest índex, i són moltes les persones afectades per l’IRPH de fa molts anys que no comprenen com cada mes paguen més interessos que la majoria de persones amb hipoteca referenciada a l’Euribor.

Mes a mes, són molts els diners que s’han pagat de més al banc si la hipoteca enlloc d’estar referenciada a l’IRPH ho estigués a l’Euribor. Són tants els anys que han passat des de la contractació de les hipoteques amb IRPH, que a la immensa majoria de persones afectades per l’IRPH els és obligat informar-se i estar pendents dels esdeveniments.

Malauradament, el banc no és un bon lloc per sol·licitar informació. Ho afirmem ja que en un altre assumpte també relacionat amb hipoteques i clàusules abusives com és la clàusula sòl, en molts casos els bancs han obligat al client a demandar l’entitat i acudir a la justícia pel retorn d’un diners que, agradi o no a la banca, era evident que calia retornar. En el cas de la clàusula sol, aquest primer trimestre de 2019 s’han dictat 30.744 Sentències, de les quals el 96.32% son favorables al client. Des del juny de 2017, amb la creació dels jutjats especialitzats en clàusules abusives, fins al primer trimestre de 2019, els jutjats han rebut 399.662 demandes de clients afectats per clàusules sòl.

És notori que els bancs obliguen a demandar i que abans de signar qualsevol acord extrajudicial amb el banc, cal inexcusablement assessorament jurídic independent.

Quina és la situació actual?

El Tribunal Suprem per sentència de 14 de desembre de 2017 es va pronunciar sobre l’IRPH i va donar la raó als bancs, tot i que en el mateix cas en que es va resoldre el recurs el Jutjat de Primera Instància i l’Audiència Provincial van donar la raó als clients. Però exactament igual que en el cas de les clàusules sòl, la última paraula ve d’Europa. S’espera que a principis de 2020 es dicti una sentència per part del Tribunal de Justícia de la Unió Europea favorable als clients, seguint el criteri de l’Advocat General de la Unió Europea i de la pròpia Comissió Europea.

Així doncs la situació actual és esperar una nova sentència d’europa que es pronunciï a favor dels clients. Així com també cal que s’estableixin pronunciaments clars i segurs sobre com es calcula el retorn del diners.

Què puc fer ara?

Pot contactar amb el nostre despatx, personalment, sense necessitat d’omplir formularis ni lliurar documentació. Tenim altres clients de Girona i la seva demarcació que estan a l’espera de que es clarifiqui judicialment tot aquest assumpte per interposar la corresponen demanda judicial, ja que és molt difícil que el banc per si sol retorni cap import. En cas de rebre alguna proposta del banc, es necessari assessorament jurídic independent.

El nostre àmbit d’actuació és Girona i la seva demarcació. Tenim experiència en aquest tipus d’assumptes i per això li oferim atenció personal per recuperar el màxim import possible.

Per contactar sense compromís pot fer-ho per telèfon o WhatsApp 619475337, si ho prefereix pot enviar un mail marc@advocatgirona.cat i el respondrem.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
× Contacta!