skip to Main Content
Marc Trayter i Vilagran, Advocat per vocació desde 2003 Girona 619 475 337 marc@advocatgirona.cat

Deu Consells davant una separació amb fills

Els deu consells que segueixen per tal de guiar els pares en un procés de separació es troben recollits en una Interlocutòria de 22 de juny de 2010 del Jutjat de Família de Gijón. Per sorpresa meva, en un procediment contenciós de guarda i custòdia seguit davant dels jutjats de Blanes, el jutge incloïa aquest decàleg en la sentència. De forma resumida, els 10 consells «judicials» de comportament dels progenitors són els següents:

1.- Mai desacrediti el seu ex-cònjuge davant dels seus fills, ells es senten molt units al seu pare o mare i la crítica pot danyar la seva autoestima.

2.- No utilitzi als seus fills de missatger entre vostè i el seu ex-cònjuge.

3.- Deixi clar als seus fills que la separació no és culpa seva. És molt freqüent que els nens sentin culpa en la separació dels seus pares.

4.- Faci tot el possible perquè els fills vegin amb freqüència al seu ex-cònjuge.

5.- Recordi que en cas de separació o divorci, els interessos dels nens no són els mateixos que els seus. No inclogui els seus interessos particulars en les negociacions.

6.- No caigui en la temptació d’utilitzar els seus fills com a «corresponsals» en el domicili de la ex-parella.

7.- Si la separació li es difícil d’encaixar, acudeixi a teràpia i eviti que els seus problemes traspassin als seus fills.

8.- Compleixi amb les seves obligacions econòmiques. El perjudicat per la manca de pagament de la pensió d’aliments és el seu fill.

9.- Si no rep el pagament de la pensió d’aliments, no traslladi el seu malestar als fills. Els fa sentir abandonats i els situa en una situació difícil amb l’altre progenitor.

10.- Dins del possible, no faci masses canvis en la vida dels seus fills. Si a més de superar el divorci han d’adaptar-se a canvis d’escola o domicili, pot agreujar la situació.

Fotografia de Sarah Horrigan Via Flickr

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
× Contacta!