skip to Main Content
Marc Trayter i Vilagran, Advocat per vocació desde 2003 Girona 619 475 337 marc@advocatgirona.cat

Divorci a l’estranger: l’Exequàtur.

L’exequàtur és un procediment judicial mitjançant el qual es reconeix la validesa d’una sentència estrangera. És un cas força habitual el d’una parella que es casa a Espanya, s’inscriu el matrimoni en el registre civil del lloc on es van casar però el divorci es produeix posteriorment a l’estranger. Aleshores per tal que la sentència de divorci pugui inscriure’s a l’estat espanyol i tenir efectes, cal iniciar els tràmits de l’exequàtur. En cas contrari, el matrimoni continuarà essent vigent a espanya tot i existir una sentència de divorci i haver-se extingit el matrimoni.

En funció de quin país sigui la sentència de divorci a reconèixer s’aplicarà la Llei 29/2015 de cooperació jurídica internacional en matèria civil, els Reglaments d’aplicació de la Unió Europea o Convenis específics entre països com és el cas del Marroc.

La demanda o el tràmit judicial d’exequàtur s’ha d’iniciar en el lloc d’on es vulgui inscriure el Divorci, és a dir, en el partit judicial d’on es va contreure matrimoni. Per tramitar-lo la llei exigeix l’assistència d’un advocat i procurador, els quals actuaran en representació de l’interessat mitjançant poder per plets o designa apud acta.

Si et vas casar a Espanya però després vas anar a viure a Estats Units, Austràlia, Alemanya, Noruega, Holanda, Marroc, Argentina, Brasil…. i et vas divorciar allà, podem iniciar un primer contacte on-line o telefònic per tramitar l’exequàtur i regularitzar la situació.

Per qualsevol dubte o aclariment no dubtis en contactar.

Autor de l’article Marc Trayter i Vilagran. Fotografia del post via Flickr

Blog Advocat Girona

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
× Contacta!