skip to Main Content
Marc Trayter i Vilagran, Advocat per vocació desde 2003 Girona 619 475 337 marc@advocatgirona.cat

Col·laboracions amb ràdio capital. Article sobre la mediació.

Des d’octubre de 2017 participo a Ràdio Capital com a opinador de l’actualitat, mitjançant articles escrits d’opinió al seu web. Són molts els articles que he escrit a hores d’ara, sobre temàtiques diverses, principalment sobre els drets de les persones amb discapacitat, la seva inclusió a la societat o, inevitablement, sobre dret.

Amb aquest article vull compartir amb vosaltres un article sobre “L’esgotament dels processos judicials: la mediació”. Es tracta d’un article on constato que en dret de família cada vegada més s’imposen els procediments de mutu acord, tot i les dificultats en dialogar, tothom compren que en un acord continuen essent els pares els que prenen les decisions en relació amb els seus fills, mentre que un procediment judicial, les decisions les pren un jutge qui, per més que fonamenti les seves decisions en dret, sempre són les decisions que pren una tercera persona en la vida d’uns altres. L’esforç en assolir acords obliga als professionals que intervenim en assumir nous rols, com el de mediador, i assumir un paper d’advocat col·laborador, per facilitar el diàleg i evitar la judicialització o bé, si l’assumpte està judicialitzat, tenir prou cintura per a reconduir la situació al màxim consens possible.

L’article s’inicia amb una cita d’un jutge de família: “Es dicten moltes sentències però es resolen pocs conflictes”. Podeu llegir-lo al web de Ràdio Capital: “L’esgotament dels processos judicials: la mediació”.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
× Contacta!