skip to Main Content
Marc Trayter i Vilagran, Advocat per vocació desde 2003 Girona 619 475 337 marc@advocatgirona.cat
Què és guanyar en un procediment de família

Què és guanyar en un divorci?

És coneguda la frase que explica que en un procediment de divorci ningú hi guanya, sinó que les dues parts han perdut alguna cosa en el trencament de la seva relació de parella. No obstant això, si fruit d’unes males relacions personals no és possible arribar a acords, produint-se la judicialització de la crisi familiar, la dinàmica d’un procés judicial de divorci comportarà que una sentència estimarà o desestimarà una demanda. En la forma de pensar de moltes persones, això és el mateix que dir que una sentència dirà qui ha guanyat i qui ha perdut. En una societat com l’actual, si ens serveixen una lluita amb la ex-parella, guanyar pot convertir-se en un objectiu per si mateix, fins i tot prescindint del benestar dels fills.

Quan existeix la judicialització del trencament d’una parella, a vegades guanyar no necessàriament és que un jutge declari un vencedor per sobre de l’altre, sinó que l’ús que es faci de l’administració de justícia serveixi realment per resoldre una situació familiar, amb resolucions equilibrades que obeeixin sobretot a l’interès del menor. La denúncia o demanda que provoca la interposició de més denuncies i demandes, pot confondre guanyar amb fustigar a l’altra part, una confusió per desgràcia habitual en dret de família. Traslladar les males relacions als jutjats, només té perjudicis i cap vencedor. És cert que a vegades tan sols queda la possibilitat de resguardar-se de l’abús de dret que pugui infringir l’altra part, però aquesta tampoc haurà guanyat.

Els advocats no estem només per guanyar judicis, sinó per intentar resoldre la problemàtica que se’ns presenta traçant, si és possible, el camí que menys tensió i perjudicis causi al nostre client. Deixar una porta oberta a una mediació o acord, és mantenir viva la opció que les dues parts guanyin en resoldre per si mateixes el conflicte.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
× Contacta!