skip to Main Content
Marc Trayter i Vilagran, Advocat per vocació desde 2003 Girona 619 475 337 marc@advocatgirona.cat

Fins que la mort ens separi?

Les dades sobre el nombre de procediments de separació i divorci que entren anualment al jutjats fan ser bastant escèptic amb la durada d’un vincle etern.

El passat any 2012 el número de assumptes de família als jutjats espanyols va augmentar un lleuger 2% en divorcis i un 14% en procediments de modificació de mesures. Tot i així, durant el període 2006-2012 encara hi hauria un descens, atribuït a que la crisi econòmica merma en la llibertat de decidir sobre un decisió tan transcendent. Mantenir dos llars és el doble de car que una, de manera que la inevitable optimització de recursos econòmics sembla que contribueix a la unitat de les famílies.
Tot i així el passat 2012 varen haver-hi més divorcis tan de mutu acord com contenciosos, de manera que interpretar segons quines dades com si fossin ciència és un error.

A la província de Girona les dades sobre 2012 publicades pel Consejo General del Poder Judicial son les següents:

  • Nul·litats Matrimonials: 0
  • Divorcis consensuats: 357
  • Divorcis No consensuats: 216
  • Separacions consensuades: 29
  • Separacions no consensuades: 12

Continuant amb les estadístiques, per edat i en el conjunt de tot l’estat espanyol, l’edat crítica pels divorcis es situa entre els 40 i 49 anys, l’edat mitja de les dones en el moment del divorci és de 42 anys i els homes 44. Per zones geogràfiques, a Catalunya tindríem un índex superior a la mitjana espanyola amb 2,63 dissolucions per 1000 habitants.

 

Enllaç Consejo General del Poder Judicial

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
× Contacta!