Marc Trayter i Vilagran, Advocat per vocació desde 2003 Girona 619 475 337 marc@advocatgirona.cat

El dret de vot de les persones discapacitades

Malauradament quan hi han eleccions no votem tots. Per les eleccions generals de 26 de juny de 2016, unes 96000 persones majors d’edat però amb alguna discapacitat no podran fer-ho, suposadament perquè no tenen capacitat suficient per emetre el seu vot. 

En els procediments de modificació de capacitat d’obrar (incapacitació judicial) per un automatisme poc respectuós amb els drets fonamentals i l’exercici dels drets polítics sovint es priva a les persones amb discapacitat intel·lectual del seu dret a vot ja que per tal de poder exercir el dret a vot cal que la sentència ho reconegui expressament. D’aquesta manera per les persones discapacitades l’exercici de drets polítics es converteix en l’excepció, extrem que vulnera la Convenció de la ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat.

En defensa de l’exercici de dret a vot de les persones amb discapacitat no hi han millors arguments que els que emergeixen dels autèntics experts, les persones a les quals se’ls nega el seu dret: 

Este blog utiliza las cookies que vienen predeterminadas en Wordpress, de las cuales no se hace ningún uso que no sea de medición de audiencia. Aún así, en cumplimiento de la ley se hace este aviso, si continúa navegando está consintiendo las mencionadas cookies. CERRAR