Marc Trayter i Vilagran, Advocat per vocació desde 2003 Girona 619 475 337 marc@advocatgirona.cat
Cinc Coses Que Has De Saber Sobre Els Controls D'alcoholèmia
Fotografia de Andrea Levers via Flickr (CC by-nc 2.0)

Cinc punts que has de saber sobre els controls d’alcoholèmia

1.- No sotmetre’s a les proves o fer-les expressament sense ‘bufar’ prou, pot ser castigat com un delicte de desobediència als agents de l’autoritat amb una pena més greu que la pròpia de l’alcoholèmia.

2.- Si no esteu d’acord amb el resultat de l’etilòmetre, esteu prenent algun medicament que pot interferir en el resultat o pel que sigui no és correcte el tiquet que desprèn la màquina, podeu sol•licitar un anàlisis de sang per tal de contrastar la prova de l’etilòmetre amb un anàlisis clínic.

3.- Ser correcte i amable amb els agents que practiquen la prova, no només es desitjable sinó que l’actitud contraria pot tenir conseqüències negatives. En els atestats policials sol constar-hi l’actitud del conductor. És lògic que així sigui ja que una actitud eufòrica o molt absent, pot ser un símptoma d’ingesta d’alcohol. Un actitud tranquil•la i col•laboradora sempre serà més ben valorada. En tot cas, els agents estan fent la seva feina i és evident que a ningú li interessa que hi hagin conductors beguts a la carretera, així que cal col•laborar i facilitar-los la tasca.

4.- Pel cas que la taxa d’alcohol fos considerada delicte i es tramités un judici ràpid, el butlletí de denuncia que poden lliurar-vos els agents no cal abonar-la ni fer al•legacions en seu administrativa. Els agents, pel cas que el conductor fos declarat innocent en el jutjat d’instrucció corresponent, poden tramitar un expedient administratiu per imposar una multa com a sanció administrativa, però si malauradament hi ha una sanció penal (multa i privació del carnet), aleshores la denúncia administrativa quedaria sense efecte.

5.- En seu penal les multes s’imposen en funció de la capacitat econòmica del penat. De manera que a una persona amb recursos econòmics pels mateixos fets se l’imposarà una multa més elevada. Quan en un jutjat pregunten sobre la situació econòmica del conductor és per imposar una pena més alta o menys, acreditar pocs recursos econòmics ajudarà a una multa més baixa.

Este blog utiliza las cookies que vienen predeterminadas en Wordpress, de las cuales no se hace ningún uso que no sea de medición de audiencia. Aún así, en cumplimiento de la ley se hace este aviso, si continúa navegando está consintiendo las mencionadas cookies. CERRAR